Francia oktatási programok

A nemzetközi Mod'Art divatiskola-hálózat magyar tagozata vagyunk, Párizs egyik élvonalbeli divatiskolájának tananyagát tanítjuk. Az oktatás magyar nyelven folyik, de a főiskolai szintű programokon francia tanárok vizsgáztatnak, és a diákok francia diplomát kapnak. Diákjaink elsajátítják a divat fővárosának kultúráját.

A Mod'Art International Hungary az egyetlen divatiskola Magyarországon, ahol francia szemlélet és tananyag szerint tanulnak a diákok. Iskolánk 2006-ban jött létre és célul tűzte ki a divattal kapcsolatos francia művészeti felsőoktatás megjelenítését Magyarországon. Főiskolai szintű divatszakmai képzéseket, francia képzési programokat és francia oktatási rendszert kínálunk.

Francia diplomák

A főiskolai szintű képzések (Divatmenedzsment, Divattervezés) párhuzamosan folynak Budapesten és Párizsban. A képzések során ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) krediteket lehet szerezni. Ez lehetővé teszi Európa különböző országainak eltérő rendszereiben tanuló hallgatók mobilitását. Szemeszterenként 30, tanévenként 60 kredit szerezhető. A Mod'Art-ban szerzett ECTS krediteket Európa más egyetemei/főiskolái beszámítják. Budapesten, hároméves magyarnyelvű képzés után a Mod'Art International diplomáját lehet megszerezni. Aki tovább szeretne tanulni, az automatikusan, felvételi vizsga nélkül folytathatja tanulmányait Párizsban, egyetlen feltétel az angol vagy francia nyelv jó ismerete.

Rövid divatszakmai programok

A főiskolai szintű képzések mellett rövid divatszakmai programokat is indítunk. 2007-ben elindítottuk esti tagozatos Stylist oktatási programunkat. Azóta egyre több iskola követ bennünket hasonló tartalmú programokkal. Több mint száz végzett diákunk közül többen a szakma kiemelkedő személyiségei. Több volt diákunk ma már a tanárunk.

Magyarországon egyedülálló a szabászati képzésünk, amely során a résztvevők a francia Moulage és a Müller féle modellező technikák megismerésével sajátítják el a szakma titkos fogásait. Speciális divatszakmai tanfolyamaink a Divatújságíró és blogger, a Színtanácsadó és a Hobbi szabás-varrás.

MODART © 2006 - 2018